2011-04-04 16:12:29• hírek • Póti Orsolya

Egyetemi börze lesz Szatmárnémetiben

Az SZMDSZ fontosnak tartja a Szatmárnémetiben lévő egyetemek megismerését és az azokról való pontos tájékoztatást, ezért április 12-én egyetemi börzét szervez a végzős diákok számára - tudtuk meg Kölcsey Norberttől, az SZMDSZ elnökétől.

Egyetemi börzére kerül sor az SZMDSZ (Szatmári Magyar Diákszövetség) és az OMDSZ (Országos Magyar Diákszövetség) szervezésében április 12-én. Szatmárnémetiben az eseménynek 9-15 óra között a Szatmár Megyei Múzeum ad otthont,  Nagykárolyban pedig a  Szent László Közösségi Házban 9-14 óra között szervezik meg a tájékoztató jellegű rendezvényt.

A rendezvény szervezői úgy vélik, a tizenkettedikes diákokat sokat foglalkoztatja az az eldöntendő és egyre aktuálisabb kérdés: hová tovább? Az SZMDSZ fontosnak tartja a romániai egyetemek közül a Szatmárnémetiben található egyetemek megismerését és az azokról való pontos tájékoztatást, ezért idén nagyobb hangsúlyt fektet ezekre a felsőfokú tanítást nyújtó intézményekre.

Kölcsey Norberttől, az SZMDSZ elnökétől megtudtuk a börzén az OMDSZ Felvételi Tájékoztató Körútja által hét város egyeteme kerül bemutatásra: Bukarest, Csíkszereda, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Szatmárnémeti és Temesvár. Egyes egyetemek képviselve lesznek hallgatóik által, akiktől a végzősök fontos információkat szerezhetnek. A diákok továbbá fontos tényeket tudhatnak meg a karokról, bejutási médiákról, felvételik időpontokról, tandíjakról, kint- és bentlakásokról és magáról a városról, az ottani életről.

A helyszínen megvásárolható lesz a 2011-es Egyetemi Kalauz kiadvány, melyből a végzősök újabb információkat kaphatnak az általuk kedvelt egyetemekről. A rendezvény fő célja a tájékoztatás valamint tájékozódás elősegítése, egy olyan lehetőség megteremtése, melyet ezidáig hiányoltak a középiskolás diákok. A tervek szerint az eseményt évről-évre, rendszeresen megszerveznék - mondta el Kölcsey a Szatmár.ro-nak.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: